Νικολάκου: Με «κίτρινο» τρόπο παρουσιάστηκαν τα αιτήματα των αγροτών της Περιφέρειας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου: Με «κίτρινο» τρόπο παρουσιάστηκαν τα αιτήματα των αγροτών της Περιφέρειας

Νοέμβριος 25, 2016 - 19:22

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου οι αντιπεριφερειάρχες Νικολάκου, Στεφανόπουλος και Γιαννακούρας με θέμα τη στάση που κράτησε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τρίπολης μερίδα δημάρχων της Περιφέρειας, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε στα «κίτρινα» δημοσιεύματα, όπως είπε, συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, το οποίο κατέγραψε μόνο μία στιγμή έντασης κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Νοεμβρίου, όπου εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου παρενέβησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής την ώρα που συζητούσε τον προϋπολογισμό του 2017, διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στον Νομό εξαιτίας του δάκου.

«Κατά την τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού, και μάλιστα την ώρα που πήρε τον λόγο ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών, υπήρξε μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων μια είσοδος με φωνασκίες εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, όπως οι ίδιοι ονομάζουν ένα όργανο που πρόσφατα έχουν θεσμοθετήσει.

»Επειδή εισήλθαν με φωνασκίες, τους ρώτησα ποιοι είναι και τι ακριβώς θέλουν. Με πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενοι κυρίως στον κ. Τζεφεράκο, και όχι με αυτό που ταιριάζει σε κάποιους που πάνε κάπου για να λύσουν το πρόβλημά τους, μας είπαν ότι ήρθαν σε αυτόν τον χώρο επειδή εδώ ''δεν ψηφίζετε για το πρόβλημα που σχετίζεται με τη δακοκτονία''», είπε η κυρία Νικολάκου.

Ακολούθως, η αντιπεριφερειάρχης τούς εξήγησε ότι η συζήτηση αφορούσε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ότι αμέσως μετά το τέλος, θα συζητούσαν το ζήτημα που τους απασχολεί, «αντιλαμβανόμενη, ως πρόεδρος, ότι το πρόβλημά τους ήταν σοβαρό».

Αυτό μεταφράστηκε από τον κίτρινο Τύπο ως κλείσιμο της πόρτας στους αγρότες 

Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης, η Οικονομική Επιτροπή, σεβόμενη τους 15 συμπολίτες που ήρθαν να πουν το αίτημά τους, τους άκουσε και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, παρουσία του κ. Στρατηγάκου. «Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια για το γεγονός ότι η δακοκτονία δεν είχε τα αποτελέσματα που έπρεπε, ούτε για το γεγονός ότι δεν έγινε δακοκτονία σε κάποιες περιοχές».

Είμαστε μέσα στα προβλήματα των αγροτών και της κοινωνίας, δεν απέχουμε και δεν περιμένουμε να μας ενημερώσουν

όπως είπε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, θα γίνει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο ειδικά για τη δακοκτονία, με εκπροσώπους του υπουργείου, «γιατί όχι και του ίδιου του υπουργού, και του ΕΛΓΑ, για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας».

Αυτή η στάση πολιτικής ευθύνης από ορισμένους διαβάστηκε ως κλείσιμο πόρτας και ως αντιπαράθεση της Περιφέρειας με τους αγρότες.

Συνοψίζοντας, η κυρία Νικολάκου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν σόου, κάτι που η Επιτροπή δεν επέτρεψε, γι' αυτό, όπως είπε, «περιορίστηκαν σε ένα βίντεο της κακιάς ώρας με την είσοδο των αγροτών που τους ρωτούσαμε τι ήθελαν, εκεί περιορίστηκαν, δεν έμειναν εδώ να πληροφορήσουν τους πολίτες τι απέγινε σε σχέση με το σοβαρό θέμα της δακοκτονίας».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει πεδίο για κοκορομαχίες

«Ήδη ετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία για να τα φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέλουμε να στηρίξουμε σε όλα τα σημεία τα δίκαια αιτήματα που φέρουν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.

ArcadiaPortal.gr Νικολάκου για ότι έγινε στην Οικονομική Επιτροπή