Άριστα στην κωλοτούμπα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άριστα στην κωλοτούμπα

Αύγουστος 24, 2017 - 19:54

Τέκνα εμά, η κυβέρνησις αρίστευσεν εις την κυβίστησιν έτι μία φορά!

Και για να το κάνω πιο λιανά, μέρα που είναι που βγήκαν και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, η κυβέρνηση και ο καθηγητής Τουρνεσόλ της, ο κ. Γαβρόγλου, έκαναν ακόμα μία κωλοτούμπα σε σχέση με τις Πανελλαδικές. Ο Τσίπρας είπε προχθές ότι ο μαθητής της Α' Λυκείου δεν θα δώσει εξετάσεις για να μπει στο Πανεπιστήμιο, και ο Γαβρόγλου είπε σήμερα ότι οπωσδήποτε δεν θα καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκαπαίδευση, αλλά ότι θα γίνουν αλλαγές.

Μάλλον είναι πολύ διασκεδαστικό για τον μεσιέ Τουρνεσόλ και τον Αλέξη να λένε ό,τι τους κατεβαίνει στην κούτρα, αλλάζοντας γραμμή κάθε μέρα, και λησμονώντας, βεβαίως-βεβαίως, ότι από τα λόγια τους κρέμονται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ένα ολόκληρο σύστημα παραπαιδείας, θείοι, θείες, αδέλφια και μπατζανάκηδες, πανεπιστήμια και καθηγητάδες.

Λησμονώντας, επίσης, ότι ίσως είναι καλύτερα να μασάς παρά να ομιλείς, ιδίως όταν είσαι κυβέρνηση. Διάολε, ολίγη σοβαρότης επιτέλους!

Πάντως, του αναγνωρίζω αυτό: Παραδέχτηκε ότι το 18% των νέων φοιτητών μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Ξεστομίζοντας αυτή τη φράση, ο καθηγητής Τουρνεσόλ θα πρέπει να αρχίσει να μυρίζεται πού είναι το πρόβλημα, non?

Διότι το πρόβλημα δεν είναι οι Πανελλαδικές, αλλά το τι -σκ@τ@- σχολείο έχουμε και τι σύστημα, επίσης, που επιτρέπει σε πλίνθους να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο δίχως να μπορούν να γράψουν σωστά τίποτε άλλο παρά μόνο το όνομά τους στην κόλλα...

Tags: