Διαμαρτυρία στην Τρίπολη - Έχυσαν γάλα έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαμαρτυρία στην Τρίπολη - Έχυσαν γάλα έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Οκτώβριος 11, 2017 - 19:59

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ρίχνοντας γάλατα στον δρόμο.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων περιφέρειας Πελοποννήσου διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, βρέθηκαν στην περιφέρεια και συναντήθηκαν με την θεματική αντιπεριφερειάρχη κυρία Νικολάκου και με τον αρμόδιο για θέματα πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια κ. Γκίκα, όπου και έθεσαν υπόψη τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στην συνάντηση ανέφεραν ότι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας, άμεση πληρωμή των προϊόντων με την παράδοση, να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την στάση τους η οποία τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Πελοποννήσου ανέφεραν ότι οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, μπροστά στην κερδοφορία τους, ασκούν πίεση για μείωση της τιμής του γάλακτος ενώ την ίδια στιγμή εισάγουν γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια. Στόχος της κυβέρνησης- Ε.Ε μονοπωλίων, είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων.

Από την πλευρά της η περιφέρεια επεσήμανε ότι θα σταθεί στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και φυσικά να βάλει στο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα.

Περισσότερα στο ArcadiaPortal.gr