Ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία;..

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία;..

Φεβρουάριος 14, 2018 - 10:42

Κατά πώς φαίνεται, τα σκάνδαλο της Novartis θα κοστίσει στη Νέα Δημοκρατία πολύ περισσότερο από όσο ελπίζει η κυβέρνηση. Και παρά το γεγονός ότι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη χειρίζονται το σκάνδαλο με πρωτοφανή τρόπο που εκθέτει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την κυβέρνηση, τελικώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληγώνεται πιο πολύ, όχι μόνον εξαιτίας των κατηγοριών για εμπλοκή στελεχών του, αλλά και επειδή για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι είναι χωρισμένο σε φατρίες και ότι δεν κινείται συντεταγμένα εναντίον του «κοινού εχθρού».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει πάρει όρκο σιωπής αλλά στο παρασκήνιο είναι… λαλίστατος, μόνο τυχαίο δεν είναι που καταφέρθηκε εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οργή η οποία εκφράστηκε άμεσα, με τη διαγραφή του Αντώναρου, η οποία εξετάζεται κατά πόσον είναι νόμιμη βάσει του Καταστατικού του κόμματος, που δεν προβλέπει, από όσο γνωρίζουμε, την «καρατόμηση» στελέχους με απόφαση προέδρου.

Ο κ. Αντώναρος, πάντως, ήταν σαφής στην ανακοίνωσή του: ζήτησε τη σύγκληση των αρμόδιων οργάνων για να εξεταστεί η διαγραφή του, όταν σε άλλες περιπτώσεις, θυμίζουμε τη διαγραφή Τατούλη από τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα με το Καταστατικό και με τον τρόπο με τον οποίον λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Και εξακολουθεί να προκαλεί: Αφού αμφισβήτησε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας σύγκληση οργάνων, ο Ευάγγελος Αντώναρος συνεχίζει την επίθεση, με χαρακτηρισμούς όπως «μαϊντανοί», «τσίρκολο» και «ακροδεξιά στοιχεία» από τον λογαριασμό του στο Facebook, όπου κλείνει ένα μήνυμά του με τον αινιγματικό επίλογο: «Και μη διστάζετε να απαντάτε σκληρά και τεκμηριωμένα στα τρόλια και τους μουσαφιραίους κάθε μορφής. Σας διαβεβαιώνω: Είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί. Κι αυτό θα φανεί σε λίγο..».

Τι άλλο να φανεί εκτός από το γεγονός της διαίρεσης της παράταξης; Το έχουμε ξαναγράψει: Οι 15 μονάδες προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, πολύ εύκολα γίνονται μονοψήφιες. Και τα χτυπήματα που πρέπει να αντέξει η ΝΔ είναι πολλά: πρώτα δεν είχε σαφή θέση για το Μακεδονικό, δημιουργώντας στρατόπεδα μέσα στους κόλπους της, τώρα είναι χωρισμένη και πάλι σε στρατόπεδα, ενώ στην κορυφή ο επικεφαλής της δρα εν θερμώ, και φαίνεται να μην έχει τον έλεγχο.

Να θυμίσουμε,πάντως, ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει εφαρμόσει πλείστες όσες φορές το «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», σε ό,τι αφορά την ευκολία με την οποία διαγράφει στελέχη και έχει επικριθεί σφόδρα για αυτό.

 

13 Φεβρουαρίου του 2012 ο Σαμαράς διαγράφει 21 «αντάρτες»

Ακριβώς πριν από έξι χρόνια, 21 «αντάρτες» αψηφούν τη σκληρή κομματική γραμμή που έχει επιβάλει ο Σαμαράς και καταψηφίζουν τη συμφωνία με την τρόικα. Τότε, το περιβάλλον Σαμαρά δικαιολογούσε την κίνηση αυτή με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να δείξει ότι στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όχι το κόμμα…

Σαμαρικό μπλοκ από τη μια πλευρά, καραμανλικό από την άλλη, πολιτικό παρασκήνιο με αφορμή μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και… σοβαρότης μηδέν από τον αντιπρόεδρο και θιγόμενο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε το πρωί στον Σκάι ότι δεν πιστεύει ότι είναι πολιτικοί μπλεγμένοι στο σκάνδαλο της Novartis, αλλά ότι τα 23 δισ. ευρώ τα διασπάθισαν μόνο γιατροί, λες και είναι ποτέ δυνατόν ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο να μην έχει πλάτες πολιτικών και μάλιστα διεθνώς...

Παρεμπιπτόντως, μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιος και κάποιοι λείπουν από τη λίστα:

Η Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη το 2004 ήταν 2,430 δισ. ευρώ. Το 2005 ήταν 2,870 δισ. Από το 2006 μέχρι το 2009 εκτινάσσεται, χρονιά τη χρονιά, σε 3,510, 4,040, 4,530 και 5,108 δισ. ευρώ. Επί υπουργίας Αβραμόπουλου και πρωθυπουργίας Καραμανλή. Επί υπουργίας Λοβέρδου ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η σταδιακή πτώση σε 4,522 δισ. και 3,750 δισ. ευρώ. Επί πρωθυπουργίας Πικραμένου συνεχίζει η μείωση σε 2,845 δισ. και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά με υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη μειώνεται περισσότερο, φτάνοντας τα 2,019 δισ. άρα μιλάμε για μείωση περισσότερο από 50% από το ρεκόρ της ύψιστης δαπάνης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πιθανόν να εξαντλήσει τη δυναμική της σε αλληλοκαρφώματα και στον εμφύλιο μεταξύ των φατριών της και αυτό, αν συμβεί, θα της κοστίσει ακριβά.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: