Και τι είσαι, τελικά, Φώτη;..

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Και τι είσαι, τελικά, Φώτη;..

Μάρτιος 12, 2018 - 09:57

Θα παραντουρίσουμε από τις δηλώσεις πολιτικής ακεραιότητας των... μεγάλων ανδρών που μπροστά σε μια υπουργική καρέκλα ξέχασαν τι δίδασκαν. Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε, λέει, σε εφημερίδα, σχολιάζοντας τη συνεργασία του(;) με τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, ότι δεν είναι υπουργός του Καμμένου!

Φώτη. Είσαι, παιδί μου, αναπληρωτής υπουργός στο Άμυνας; Είσαι. Ξες ποιος είναι υπουργός; Ο Πάνος ο Καμμένος, βοήθειά μας. Ο Καμμένος μιλά, εσύ ακούς. Ο Καμμένος -βοήθειά μας και πάλι!- χαράζει πολιτική, εσύ αναπληρώνεις όπου χρειάζεται. Ξες τι είσαι; Υφιστάμενός του, που να πάρει! Ποια «συνεργασία»; Αυτά να τα λες στον εαυτό σου το βράδυ για να κοιμάσαι ήσυχος -κι αν δεν πιάσει, πάρε μελατονίνη!

Σ' αρέσει - δεν σ' αρέσει ο Καμμένος, εφόσον η υπουργική καρεκλίτσα σ΄αρέσει, καμώσου, που λέμε στα μέρη μας.

Φτάνει πια με το «θέλω την πίτα ολόκληρη και στον σκύλο χορτάτο». Δεν μπορεί να λες στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας».

Και πού είναι, βρε Φώτη, αυτή η ιδεολογική σου ταυτότητα; Πού είναι η ιδεολογική ταυτότητα των ΣΥΡΙΖΑ και πού των ΑΝΕΛ;

Στη μαγική χώρα που λέγεται «εξουσία μεριά», η ταυτότητα περισσεύει.

Tags: