Νίκας σε Μητσοτάκη: Δεν θα σας προδώσω ποτέ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας σε Μητσοτάκη: Δεν θα σας προδώσω ποτέ

Δεκέμβριος 10, 2018 - 19:28

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης απηύθυνε την πρώτη του επίσημη προεκλογική ομιλία σε ανοικτό ακροατήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» Παναγιώτης Νίκας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αμφιθέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά ήδη είκοσι λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην οποία παραβρέθηκε κόσμος από όλη την Περιφέρεια, κυρίως από τη Μεσσηνία, όπως ήταν αναμενόμενο.

Στην αίθουσα μπήκαν πρώτα ο κ. Νίκας, ο βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος κ. Κώστας Βλάσης, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, και αμέσως μετά η αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη, η οποία έτυχε θερμότατης υποδοχής.

Καταχειροκροτούμενος μπήκε στο αμφιθέατρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάποιος από το ακροατήριο προέτρεπε τον κόσμο να φωνάξει «νάτος, νάτος, ο Πρωθυπουργός!».

Δεν εισακούστηκε, όπως και μια κυρία η οποία σηκώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές και ρυθμικά φώναξε το ίδιο σύνθημα, που έρχεται από τις μεγάλες προεκλογικές εκδηλώσεις παρελθόντων ετών και που, τελικά, δεν συγκίνησε το πλήθος.

Ο κ. Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το ταχύτερο δυνατό πρέπει να αλλάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Αμέσως μετά, κάλεσε τον βουλευτή Κώστα Βλάση στο βήμα. Ο κ. Βλάσης εκτίμησε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα είναι σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. «Σίγουρα, με τη βοήθεια όλων μας, θα αναλάβετε τις τύχες του τόπου», είπε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Νιώθω περήφανος που βλέπω τον κόσμο της Πελοποννήσου σε μια συγκέντρωση αυθόρμητη και ενθουσιώδη. Είναι μια εκδήλωση που γεννάει ελπίδα, από το πιο απλό μέλος ως τον πρόεδρο του κόμματος. Η ΝΔ είστε εσείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη, για έναν αγώνα που θα φέρει ανάταση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια αριστερής διακυβέρνησης και είπε: «Το κόμμα μας, έχοντας αναλάβει τις ευθύνες του και έχοντας αναγνωρίσει τα λάθη και τις παραλείψεις μας, είναι εδώ για να δείξει ότι υπάρχει αύριο. Η Αρκαδία είναι η μήτρα και της ελευθερίας και η μήτρα του φωτός, των αγώνων. Από αυτό το μέρος θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας για τις εκλογές. Σήμερα υποδεχόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επόμενο πρωθυπουργό, αλλά υποδεχόμαστε και τον Παναγιώτη Νίκα, τον επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έναν άνθρωπο του οποίου το ήθος, η εντιμότητα και το έργο μιλάνε περισσότερο από ποτέ. Οι Πελοποννήσιοι έχουμε ανάγκη τον Παναγιώτη Νίκα, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάμε δυνατά, ο αγώνας ξεκινάει».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίππος:

«Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε, και ευχαρίστησε τον ακούραστο και αεικίνητο γραμματέα Αυγενάκη, όπως τον χαακτήρισε, τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τους πρώην βουλευτές, δημάρχους, τον γραμματέα Οργανωτικού Κονταδάκη, τους Λυκουρέντζο και Λαμπρόπουλο, αναφέρθηκε στην ιστορία της Τριπολιτσάς και στον αγώνα του Παναγιώτη Νίκα.

«Με μετριοπάθεια, ρεαλισμό, οξυδέρκεια αφήνει μεγάλη κληρονομιά. Η κληρονομιά του αυτή αποτελεί εγγύηση για την προσφορά του ως αυριανού περιφερειάρχη Πελοποννήσου», είπε, και πρόσθεσε:

Να κυματίζει πρώτο το γαλάζιο στον ουρανό.

Στη συνέχεια, μίλησε η κυρία Κυριακοπούλου, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, η οποία, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο κ. Νίκας ήταν και δάσκαλός της:

«Από τον παλμό και τη μαζικότητά της, η εκδήλωση δίνει το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τη μιζέρια, το ψέμα και τον λαϊκισμό. Η Μεσσηνία θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, αυτοδύναμη, και ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει τον Παναγιώτη Νίκα περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Χαρακτήρισε τον κ. Νίκα ως δημιουργικό, μεθοδικό και αποτελεσματικό. «Είναι τεχνοκράτης, υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι έντιμος και αγωνιστής», είπε.

Ο κ. Κορδόσης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορίνθου, αναφερόμενος στον κ. Νίκα είπε:

«Τα έργα του μιλάνε. Το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι η ενότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Η ενότητα εκφέρεται διά στόματος του προέδρου. Και εμείς πρέπει να την διαφυλάσσουμε, εκτελώντας τις εντολές του προέδρου. Αν δεν κάνουμε αυτό, τότε θα λέμε τα ίδια. Δήμος – Περιφέρεια – εθνικές εκλογές είναι αλληλένδετα».

Περισσότερα στο ArcadiaPortal.gr